i-Bankomat  |  Търси банкомат

Максимална сума за теглене от банкомат

Оцени post

Когато имате нужда от пари, обикновено можете просто да се обърнете към най-близкия банкомат. Въпреки това, може да се сблъскате с лимити за теглене!

банкоматиМаксималният ви лимит за теглене на банкомат зависи от това с кого банкирате, тъй като всяка банка или кредитен съюз установява свои собствени политики. Но като цяло лимитите за теглене на пари от банкомат варират от 200 до 4000 на ден . Отново, това се определя от банката или кредитния съюз; няма стандартен дневен лимит за теглене от банкомат.

банкомат

Ще трябва да се консултирате с банката си, за да видите какъв точно е вашият лимит. Колко можете да изтеглите може да варира в зависимост от отношенията ви с банката и банковата ви история; двама души с един и същ тип сметка в една и съща банка може да имат различни лимити за теглене.

 

Как да увеличите ежедневния си лимит за теглене и дебитиране на банкомат?

Ако имате нужда от повече физически пари или ежедневни налични средства, има няколко начина да повишите лимитите за теглене от банкомат и дневен дебит. Повечето банки са гъвкави при повишаване на тези лимити за сметки, държани от дългогодишни клиенти. Тези увеличения може да не са значителни, но си струва да се свържете с местния банкер, за да видите дали те са готови да договорят по-висок лимит вместо вас. Ако не сте доволни или искате да преминете към сметка с по-високи лимити, можете също да надстроите съществуващата си сметка или да намерите нова банка.

 

 

Често задавани въпроси (ЧЗВ)

 

Как да разберете дневния си лимит за теглене от банкомат?

Може да успеете да намерите своя дневен лимит за теглене от банкомат във вашата онлайн сметка или в приложението на вашата банка. Ако не можете да намерите информацията, свържете се с банката си, за да разберете. Можете да се обадите на номера на гърба на вашата дебитна карта, да посетите клон или да използвате чат-бота на вашата банка, ако има такъв.

Какво да направите, ако трябва да надхвърлите лимита за теглене от банкомат

Ако не ви трябват пари веднага, поискайте увеличение на лимита си за теглене предварително. Няколко банки ви позволяват да увеличите лимита за теглене от банкомат, ако им кажете, че ще трябва да направите голяма покупка. Свържете се с отдела за обслужване на клиенти на вашата банка, за да видите дали имате право да повишите лимита си за теглене.

 

Коя банка има най-висок лимит за теглене от банкомат?

Лимитите за теглене от банкомат се основават на няколко фактора, включително вида на акаунта, който имате, и историята на акаунта ви . Това означава, че дори да изберете банка, за която се съобщава, че предлага високи лимити за теглене от банкомат, може да нямате достъп до този лимит. Ако трябва да изтеглите значителна сума в брой, най-добрият ви вариант е да посетите клон лично, да изтеглите пари в брой с покупки или да посетите банкомата няколко дни.

 

 

 

Още детайли!

За да заобиколите лимитите на банкомат, можете да получите аванси в брой от банка, да върнете пари в брой с покупки при някои търговци или да поискате от банката си да увеличи временно лимита ви.

Лимитите за теглене от банкомат са налице за ваша защита и за банката, но това не означава, че понякога не са неудобни.
За тези, които редовно се нуждаят от пари, е добра идея да се запознаят с ежедневните лимити за теглене от банкомат на банката и да планират предварително.