i-Bankomat  |  Търси банкомат

Бързи кредити за пенсионери

4.9/5 - (16 votes)

Лесни и бързи кредити за пенсионери

Не е тайна, че доходът може да е недостатъчна основа за получаване на заем. Да проверим обаче дали пенсионер, който иска да кандидатства за авансово финансиране, е обречен на провал и никъде няма да получи заем? Или може би има институции, които ще му го предоставят? Нека видим как може да получите заем за пенсионери.

Банков заем за пенсионер

При подаване на банков заем пенсионерът ще трябва да представи документ, потвърждаващ размера на дохода, заедно с датата на предоставяне на обезщетението при подаване на документите. Ще ви трябват номерът на личната карта и адресът на пребиваване, размерът на средния нетен доход от последните 3 месеца, както и данни за заеми и други финансови задължения. Когато се кандидатства за заем можете да изберете сума от 500  до  30000  лева с разпространение изплащане за период от 3 до 60 месеца.

Подобряване на кредитоспособността на пенсионер

Ако въпреки наличните оферти пенсионерът не е получил финансиране, проблемът може да бъде в неговите ниски доходи или лоша кредитна история, а не в основата за получаването му. В тази ситуация си струва да помислите за подобряване на кредитоспособността си, като допълнителни парични доходи.

Това може да бъде надомна работа извършвана по интернет или например почасова за гледане на деца или почистване на домове и домакинстване. В тази ситуация, ако доходът бъде документиран, положението на пенсионера пред  банката или финансовата институция ще се подобри и ще бъде по-лесно да се получат средства за целта.

По правило пенсионерите не трябва предварително да приемат, че ще получат отрицателно решение, когато кандидатстват за заем или кредит. Банковите и небанковите институции често им предлагат специални продукти. Ключовият въпрос обаче е цялостното им финансово състояние, дали имат дългове и, разбира се, каква сума и за какъв период биха искали да получат. Размерът на лихвата директно зависи от вида и размера на заема. Лихвите могат да се плащат в момента на пълно погасяване или могат да се плащат на равни вноски, което е по -удобно за клиентите.

Онлайн кредити за пенсионери

За щастие небанковите финансови институции отпускат и онлайн бързи заеми за пенсионери. Процедурата по подаване на заявлението е много бърза и често отговорът идва в рамките на няколко часа. Необходимо е да се сравнят различните оферти, да се избере кредитор и да се следват стъпките за кандидатстване.