i-Bankomat  |  Търси банкомат

Банкомат за внасяне на пари

4.6/5 - (14 votes)

Банкомати за депозитни операции и внасяне на пари

Депозитите на парични средства в банкомати стават все по-чести.

Българите все повече влагат пари в депозити чрез кеш машини. От 2017 до 2022 г. се наблюдава увеличение на броя на депозитите. Все повече банкомати у нас имат депозитна функция. Това улеснява повече хора при депозирането на пари в ATM машините.

банкомат

Внасянето в интелигентните апарати става в лева или в друга валута. Може да се внасят големи суми например до 20 000 лева или 10 000 евро. Клиентът избира номера на сметката и основанието за депозиране на сумата. Той може да внася в своя сметка или в сметка на друго лице. Депозитът обикновено се извършва по сметката, свързана с картата, но издателите на карти позволяват и депозити по други сметки в същата банка.

Към настоящия момент много клиенти имат достъп до депозитната услуга. Във функция карта на мобилното приложение можете да видите къде се намират депозитните машини, за да отидете до най-близката до вас. С такива разполагат ПроКредит Банк, Райфайзенбанк, УниКредит Булбанк, Пощенска банка, ЦКБ, ДСК и други.

 

Предимства

Внасянето на пари от банкомат има няколко предимства. Първото е, че не се плащат такси при внасяне. Второто е удобството, тъй като може да внасяте пари по всяко време без да се редите по гишета на банкови клонове и без да се съобразявате с работното време на банките. Бързината е също едно от основните предимства на този иновативен начин за внасяне и депозиране на средства. Внесените пари веднага постъпват по вашата кредитна карта или по вашатая лична или бизнес сметка.

 

Как да внесете вашите пари чрез банкомат?

За да внесете средства във вашата сметка, до преди няколко години беше задължително да го направите от физически офис на банка. Това трябваше да стане, след като се информирате предварително за работното му време. В наши дни, можете да внасяте от обикновен банкомат. Достатъчно ви е само да имате дебитна или кредитна карта. За да извършите внасянето, просто трябва да следвате менюто с инструкции.

Обикновено от банкоматите можете да внасяте и теглите средства само с вашата пластика и вашия ПИН код. Интелигентните устройства обикновено са разположени в  супермаркети, пощи, бензиностанции, гари, автогари и други. Някои от по-модерните банкомати предлагат многоезични инструкции на дисплеите си. Всички начисляват такса за теглене на пари в брой. Обикновено картите могат да се използват на всички банкомати, но за всяка транзакция ще бъде таксувана такса за обработка. За да спестите, ако е възможно, използвайте банкомат на вашата банка-издател на пластиката ви.